Acil durum telefon numaralarını (ambulans, itfaiye vb) telefonunuzun yanında bulundurun.
Boğulma tehlikesi geçiren bebeğinize yardım edebilmek için ilk yardım öğrenin. Bebekler yeni hünerlerini çok çabuk öğrenirler. Bebeğinizin gelişmesi sırasında neleri yapabileceğini bilirseniz. Onun güvenliğini daha kolay sağlarsınız.
Yaşamının ilk aylarında bebekler; Ani olarak yattığı yerde dönüşleri,
Tekmeleme ve itmeleri, Ağzına her şeyi götürmeyi öğrenirler.
Yeni bebekler özel olarak;
Yataktan, kanepeden, koltuktan, alt açma masasından düşmeye karşı Küçük cisimleri yutmaya karşı Sıcak sıvı yanıklarına karşı Boğulmalara karşı Araba içindeki kazalara karşı korunmalıdırlar.
Araba Pusetinde Güvenlik;
Bebeğinizi daima araba pusetinde bulundurunuz. Asla kucağınızda tutmayınız. Bebeğinizi asla ön koltukta bulundurmayınız. Şayet arabada air bag varsa çok tehlikeli olabilir. Araba pusetinin kullanım kılavuzunu kesinlikle okuyunuz. Doğru kullanımı size bu talimat gösterecektir.
Güvenlik Kontrolü;
Evinizde duman detektörü ve yangın söndürücü bulundurun. (Her ay test ettirin veya edin) Bebeğinizin kullandığı yatak, araba puseti, yüksek sandalye, oyun parkı ve oyuncakların Türk Standartlarına veya başka ülke standartlarına uygunluğunu ve üzerinde kullanma talimatının olup olmadığını kontrol edin. Hatta ikinci el malzeme kullanıyorsanız yine buna dikkat edin.
Düşmeler;
Bebeğinizin altını değiştirirken bir eliniz daima onun üzerinde olsun. Zira yataktan veya altını değiştirdiğiniz yerden düşmesini engelleyebilirsiniz. Bebeğinizin alt bezini ve giysilerini daima yakınınızda bulundurun böylelikle uzanmanız daha kolay olur. Bebeğinizi yalnız bıraktığınızda yatağının veya oyun parkının koruma kenarlarının takılı ve emniyette olduğundan emin olun.
Tekerlekli bebek yürüteçleri çok tehlikeli olduğu için kesinlikle kullanmayın.
Yüksek bebek sandalyelerini kullanmak uygun olmamakla birlikte, bu sandalyelerin emniyet kemerli olmasına dikkat edin.
Yanıklar ve haşlanmalar;
Mikrodalga fırında bebeğinize ait yiyecek ve şişelenmiş içecekleri ısıtmayın. Dış yüzeyin ne kadar ısındığını hissetmeyebilirsiniz. Isıdan emin olmadan bebeğinize yedirmeyin ve içirmeyin.
Plastik ve plastik kaplamalı biberonlar, şişeler patlamaya neden olacağından kesinlikle mikrodalga fırında ısıtılmamalıdır. Sıcak banyo suyu bebeğinizin yanıklarına sebep olabilir. Daima suyun sıcaklığından emin olun. Bunun için dirseğiniz en uygun ısıyı size bildirecektir. Aslında küçük bir banyo termometresi sizin için en idealidir. Önce banyoya soğuk su boşaltın daha sonra sıcak su ilavesi ile arzu edilen ısıyı sağlayın. Evinizde musluktan sıcak su kullanmıyorsanız 49 derece üzerindeki su yanıklarına sebep olacağından termostat ile bu ısıyı ayarlatabilirsiniz. Sıcak bir şey yerken veya içerken bebeğinizi kucağınıza almayın. Hatta kapaksız sıcak içecek kabı kullanmayın.
Zehirlenmeler;
Zehirleyici mamulleri bebeğinizden uzak tutun. Bunlar; ilaçlar, temizleme mahsulleri, sigaralar ve alkoldür. Doktorunuz bebeğinize ilaç vermenizi tavsiye ettiğinde etiketini ve prospektüsünü mutlaka okuyun ve her seferinde ölçerek verin.
Soluksuz Kalma;
Yastık kullanmayın. Bebeğinizin boğulmasına neden olabilir.
Bozuk para veya düğme gibi küçük objeleri bebeğinizin ulaşabileceği yerlerde bırakmayın. Daha büyük çocuklarınızı, küçük oyuncaklarını bebekten uzakta tutmaları konusunda eğitin. Bebek elbiselerinde veya oyuncaklarında kravat veya kurdele kullanmayın. Bebeğinizi mama önlüğü takılmış durumda kesinlikle yalnız bırakmayın. Bebeğiniz katı yiyecekleri yemeğe başladığı zaman, çok küçük parçalar halinde verin. Emzikleri düzenli olarak kontrol edin. Emzik ucunun sapına sıkıca takılı olduğundan emin olun. Aksi takdirde emzik ucu çıkarak bebeğinizin boğulmasına neden olabilir. Emziğin plastik ucu yapış yapış olduğunda veya üzerinde çatlaklar oluştuğunda emziği değiştirin. Emziğe ip veya kurdele takmayın.
GERİ
Molla Gürani Mh. Sarımusa Sk.
No:33 Fındıkzade / Fatih / İSTANBUL
+90 (212) 631 23 11
© Copyright 2024 Created by / Rasim KILIÇ