Etkinliklerimiz     ·       Haberler - Duyurular     ·       +90 ( 212 ) 631 23 11
  Dil     ·       Veli Girişi

Dil Seçenekleri

Hastalıklar Her Yerde | İpekböceği Anaokulu ve Kreş | Fatihin En BÜYÜK Anaokulu

Hastalıklar Her Yerde

4 mevsimiyle bize bin bir güzelliği sunan ülkemizin, aynı zamanda bu çeşitlilikle birlikte getirdiği mevsim değişiklikleri hastalıklarda da önemli paya sahip olmaktadır.

Hastalıklar Her Yerde

2 Ocak 2019

Hastalıklar Her Yerde

4 mevsimiyle bize bin bir güzelliği sunan ülkemizin, aynı zamanda bu çeşitlilikle birlikte getirdiği mevsim değişiklikleri hastalıklarda da önemli paya sahip olmaktadır. Sıcak – soğuk dengesinin ani değişimi, çeşitli ağaç türlerinin aktif polen dağıtımı, sosyal hayatın kalabalık olması sebebiyle hızlı yayılmalar çocuklarımızın okul içinde sık hastalanmasına da neden olmaktadır.

 

Özellikle Eylül-Ekim, Ocak, Mart-Nisan ayları en belirgin mevsim geçişleri sonrasına gelmekte ve okullarda salgınların ses çıkardığı dönem olmaktadır. İçinde bulunduğumuz küresel ısınma sebebiyle de bu geçişler ani ve sert geçmektedir.  Bu sert geçişlerin sonuçları da tüm okul çağı çocuklarında daha ciddi hastalık dönemleriyle gözlemlenir. Bu hastalıklardan çocuklarda en sık görüleni; grip, soğuk algınlığı, akut bronşit, astım ve alerjidir. * İnsan vücudunun ısı değişimlerine uyum sağlaması için 2 ila 4 hafta gibi bir süreye ihtiyacı vardır. Ancak ani hava değişimleri nedeniyle vücutta stres oluşturarak ve vücudun savunma sistemini zayıflatarak enfeksiyonlara yatkınlık meydana getirmektedir. Savunma sistemi zayıflayan vücutta da sonbahar hastalıklarına kolayca yakalanma riski artmaktadır. **

 

Öncelikle bu geçişlerde hasta olmak kaçınılmaz ancak hafif atlatmak elimizdedir. Yeni gelen mevsime uygun kıyafete hemen geçmek, beslenme düzenini revize etme ve açık havadan bol faydalanma en yardımcı adımlarımız olacaktır.

 

Kat kat giyinmek DEĞİL, rahat hareket edebilecek, aşırı terletmeyecek ve yeterli kalınlığa sahip olmak doğru giysi tercihi olacaktır.

 

Bahçe ve parklardan kaçmak, balkonları camları kapatmak, eve kapanmak DEĞİL, bol açık hava sahalarında bulunmak, evi sık olarak havalandırmak, ev içi ısısını normal sıcaklıklara ayarlamak çok önemlidir. Kış güneşinden de faydalanmak yazın vücudun alıştığı D vitamini temininde sarsıcı düşüşlerin etkisini azaltmada etkili olacaktır.

 

İlaçlar ve takviye şurupları, hapları öncelik DEĞİL, sağlıklı beslenmek ve kuruyemiş, meyve, bal-pekmez, ıhlamur tarzı immün sistemi kuvvetlendirecek doğal besinlerden öncelik olarak faydalanmak, bol su tüketmek gerekir.

 

Bizler de bu süreçte her zaman önerdiğimiz ve sınıflarımızda sürekli olarak kalan sağlık merkezi uygulamasını hatırlatmak ve hızlıca bu çalışmaya başlamanızı öneririz.

 

Evimiz de belirlediğiniz bir alana hazırladığınız sağlık merkezinde taze olmak ve düzenli güncellenmek üzere çeşitli meyveler, kuru yemişler, kuru meyve karışımları, bal, pekmez, tahin kavanozları, çeşitli bitki çayları ve marmelatlar bulunmakta olup düzenli olarak her gün tüketmek ve tüm aileyi teşvik etmek kış boyunca sağlığınızı maksimum ölçüde önemsediğini gösterecektir.

 

Ayrıca sağlıklı kahvaltı ile güne başlamak, öğünlerimizi sebze yemekleri ile zenginleştirmek, tek çeşitten kaçınarak farklı menülerle beslenmek en büyük dikkat edilecek unsurdur. Sağlık merkezi ile ilgili detaylı bilgilere ‘’Beslenme Dostu Okul, Beslenme Dostu Aile’’ başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

 

KAYNAK
www.medikalakademi.com.tr
İpekböceği Anaokulu

 

 

Not: Yazılarımızı, Haber ve Duyurularımızı sitemiz üzerinden de takip edebilirsiniz…

www.ipekbocegi.com.tr

GERİ