Etkinliklerimiz     ·       Haberler - Duyurular     ·       +90 ( 212 ) 631 23 11
  Dil     ·       Veli Girişi

Dil Seçenekleri

Anaokulumuz Hakkında | İpekböceği Anaokulu ve Kreş | Fatihin En BÜYÜK Anaokulu

Anaokulumuz Hakkında

Anaokulumuz sınıf dışı eğitim felsefesi ile bu yıl çocuklarımızla bahçe ve dış etkinliklerle dolu dolu bir yıl geçirecek.

Anaokulumuz Hakkında

21 Ekim 2017

1- Yıl içinde Çeşitli Çalışmalarımızda Kullanmak Üzere;

 

Çocuk aile fotoğrafı (anne baba /kardeşler birlikte),

 

Anne- çocuk + baba çocuk fotoğrafı,

 

Her iki aile büyükleri ile birlikte fotoğraf, (dede-babaanne-torun / dede-anane-torun)

 

Bebeklik fotoğrafı,

 

3 adet A5 boyutunda tam yüz fotoğrafı (Vesikalık görünümlü A5 Boyutu),

 

12 Adet vesikalık fotoğraf (Bu yıl Kayıt İşlemlerinde teslim edenler hariç)

 

ÖNEMLİ!

12 adet vesikalık fotoğraf haricinde istenilen tüm fotoğrafların 15*20 (A5) boyutunda olmasını rica ediyoruz.

 

İstenilen fotoğrafları en geç 29 Eylül Cuma 2017 tarihine kadar sınıf öğretmenlerimize teslim edilmesini rica ediyoruz.

 

Fotoğraflarımızı sadece okul içinde kullanılacaktır.

 

 

2- Anaokulumuzda İlaç Kullanımı Hakkında;

 

Çocuklarımızın bulaşıcı ve ateşli hastalıkları sürecinde doktor kontrolünde evde istirahatinin sağlanması önemlidir. Doktor onayı olmadan çocuklarımızın ortak kullanımlı kalabalık ortamlara girmemesi kendi sağlığı ve çevre sağlığı açısından gereklidir.

 

İyileşme süreci gerçekleşip ilaç kullanımı devam eden çocuklarımızın “İMZALI İLAÇ FORMU” ve “İLAÇ REÇETESİ” olmadan kurumumuzda hiçbir ilaç verilmeyecektir. İlaç Formunu okulumuz sekreterliğinden temin edip fotokopi ile çoğaltabilirsiniz.

 

 

3- İpekböceğinde Hava Şartlarına Göre Giyinmek;

 

Anaokulumuz sınıf dışı eğitim felsefesi ile bu yıl çocuklarımızla bahçe ve dış etkinliklerle dolu dolu bir yıl geçirecek. Bu süreçte Sonbahar Mevsimine girdiğimiz şu günlerde yağmur ve rüzgârlı havalarında başlayacağını düşünerek her çocuğumuzun yağışlı havalarda YAĞMUR ÇİZMESİ ve YAĞMURLUK ile okula gönderilmesini önemle rica ediyoruz.

 

Çocuklarımız mevsimsel olarak keşifler yapmak üzere her fırsattan yararlanmaları için hava koşullarına göre giyinmeleri önemlidir.

 

 

4- Anaokulumuzdaki Genel Duyurular Hakkında;

 

Anaokulumuzda yapılan genel duyurular “Doğa Dostu Okul” olarak kâğıt israfını önlemek amacı ile SMS yolu ile yapılacaktır. Lütfen okulumuzla paylaşmış olduğunuz iletişim bilgilerinizi kontrol ediniz. Yanlış iletişim bilgilerinden okulumuz sorumlu değildir.

 

Yıl içinde gerçekleşecek olan kültürel ve doğa gezileri gibi izin gerektiren etkinliklerimiz için günlük iletişim defterleriniz içinde ayrıca sizlere izin dilekçeleri imzalanmak üzere gönderilecektir. Lütfen sizlere ulaşan izin kağıtlarını imzalayıp belirtilen sürede okulumuza gönderiniz. Aksi takdirde çocuğunuz etkinliğe katılamayacaktır.

 

 

5-Anaokulu Bültenleri- Yemek Listesi Hakkında;

 

Anaokulumuzun bültenlerini Ekim ayı itibariyle web sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz. Detaylarla ilgili sizlere SMS olarak öncesinde mesaj bilgilendirilmesi gelecektir.

 

Yemek listelerimizi web sitemiz üzerinden Ekim ayı itibariyle takip edebilirsiniz. Ayrıca okul girişimizde yemek listemiz her ay düzenli olarak yayınlanmaktadır.

 

 

6- Anaokulumuzda Nasıl Kıyafet Giymeliyiz?

 

Çocuklarımızın günlük yaşamlarını etkilemeyecek mevsime göre rahat, spor kıyafetler giymesi anaokulu ortamlarında büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda okulumuz, çocuklarımız için kendi kurumsal eşofman çalışmasını başlatmak için çalışmalarını devam ettiriyor. Bu sürecin başlamasına kadar lütfen çocuklarımızı mevsime uygun rahat giysilerle gönderiniz. Aşırı abartılı, şık ve süslü kıyafetleri tercih etmeyiniz. Çocuğunuzla çözümleyemediğiniz durumlarda öğretmenimizden ya da okul rehberliğimizden çözüm önerileri hususunda destek alabilirsiniz.

 

 

7-Anaokulumuzun Saatlerinin Önemi Hakkında;

 

Anaokulumuz Sabah 08:00 Akşam 18:30 arası hizmet vermektedir.

 

Anaokulumuzda Sabah 07:30 itibariyle Nöbetçi öğretmenlerimiz tarafından karşılanmakta, Akşam 17:30 itibariyle Nöbetçi öğretmenlerimiz tarafından çocuklar teslim edilmektedir.

 

Kahvaltı saatimiz 08:30-09:00 arasıdır. Kahvaltıya dahil olan çocuklarımız en geç 08:45’ ya kadar okulumuzda bulunması önemlidir.

 

Anaokulumuzun sınıf içi ve sınıf dışı eğitim programları 09:00 itibariyle başlamaktadır. Lütfen çocuklarımızı zamanında okulumuza getirmeye özen gösterelim.

 

 

8-Telefon Görüşme Saatlerimiz Hakkında;

 

Anaokulumuzun günlük rutinlerini aksatmadan siz ailelerimizle acil durumlarda iletişim kurmanız için görüşme saatlerimizde geçici düzenleme yaptık. Geçici olarak acil görüşme saatlerimiz sınıflarımıza göre aşağıda düzenlendiği gibidir.

 

Öğretmenlerimizle daha uzun süreli iletişim kurmak isteyen ailelerimiz telefonla randevu alarak her iki tarafında müsait olduğu zaman dilimlerine göre yüz yüze görüşme sağlayabilirler.

 

İlk Adımlar: Haftanın 5 günü saat 13:00 - 13:30

 

Asistan Adımlar: Haftanın 5 günü saat 13:30 - 14:00

 

Uzman Adımlar: Haftanın 5 günü 14:00 - 14:30

 

Turuncu Doçent: Pazartesi-Çarşamba Cuma 14:30 - 15:00

 

Yeşil Doçent: Salı-Perşembe-Cuma 14:30 - 15:00

 

Profesör Adımlar: Pazartesi-Çarşamba-Cuma 09:30 - 10:00

 

 

9-Anaokulumuzda Özel Günler Hakkında;

 

Anaokulumuzda özel günlerden olan “Doğum günleri” her yıl yılın son gününe gelen gün tüm çocuklarla birlikte kutlanmaktadır.

 

Çocuklarımızın doğum günlerinde de bireysel olarak meyve partisi yaparak o günü özel kılıp “Meyvelerle Büyüyorum” etkinliği ile renklendirilmektedir.

 

 

10-Sosyal Medya ve Fotoğraf Paylaşımı

 

Anaokulumuzda yapılan bazı etkinliklerimiz fotoğraflanıp sosyal medya hesaplarımızdan periyodik aralıklarla paylaşılmaktadır.

 

Çocuklarımızın fotoğrafları grup olarak paylaşılacaktır.

 

GERİ