Etkinliklerimiz     ·       Haberler - Duyurular     ·       +90 ( 212 ) 631 23 11
  Dil     ·       Veli Girişi

Dil Seçenekleri

İletişim Defteri | İpekböceği Anaokulu ve Kreş | Fatihin En BÜYÜK Anaokulu

İletişim Defteri

İpekböceği Anaokulu olarak, velilerimizin, çocuklarının günleri hakkında bilgi sahibi olması, öğretmenle sağlıklı bir iletişim kurması çok önemlidir.

İletişim Defteri

21 Ekim 2017

İpekböceğinde İletişim En Sağlıklı İletişim!

İpekböceği Anaokulu olarak, velilerimizin, çocuklarının günleri hakkında bilgi sahibi olması, öğretmenle sağlıklı bir iletişim kurması çok önemlidir. Bu kapsamda okul bünyesinde uyguladığımız ve içeriği dolu dolu olan iletişim defterimiz siz değerli velilerimize verilmektedir.

 

İletişim Defterinde Neler Var?

Okula giriş durumumuzdan başlayarak; öğünlerimizi tüketim miktarı, Gün içinde katıldığımız aktiviteler, öğretmen duyuruları ve aynı zamanda evde ki gün durumlarını öğrenmek için “Evimde Bugün” sayfası (davranış tablosu ve aile notları) bulunmaktadır. Bir gün için ayrılan sayfa sayısı “Okulumda Bugün” ve “Evimde Bugün” olmak üzere iki sayfadır.

 

 

İletişim defteri nasıl kullanılır?


Öğretmenimiz tarafından;
Öğretmen günlük rutin olarak çocuğumuzun gün içinde yaptığı tüm çalışmaları işaretler.

 

“Duygu Tablom” bölümü çocuğumuzun güne başlangıç ve gün içindeki duygularını içerir. Öğretmen çocuğumuzun duygu panosunda ifade ettiği duygusunu işaretler.

 

“Yemeğim” tablosu çocuğumuzun günlük olarak okuldaki beslenme rutinleri takiplerine göre öğretmen tarafından gözlemlenerek işaretlenir.

 

“Okulumda Bugün” tablosu günlük olarak yapılan etkinlikler o günün akışına göre işaretlenir.

 

“Öğretmen Notları” bölümüne de gerekli duyulan not, duyuru, istek ve öneriler, iyi dilekler öğretmenler tarafından yazılır. Defter içinde uzunca yazılması gereken bir duyuru var ise ayrı bir kâğıda yazılarak iletişim defterimizin arasına sabitlenir.
 

Ebeveyn tarafından;

“Evimde Bugün” tablosu siz ailelerimiz tarafından çocuklarımızın evde zorlandığı istenmedik davranışlarını istendik davranışa dönüştürmek üzere işaretlenecek davranış ve yönergelerden oluşturulmuştur.

 

“Evimde Bugün” çalışması sizlere gönderilecek “Davranış değiştirme” anketlerine göre şekillenip öğretmenlerimiz tarafından bilgisi verildiğinde başlanacaktır.

 

“Evimde Bugün” tablosu nasıl uygulanır?

 

-Çocuklarımızın yaş seviyesiyle doğru orantılı olarak seçilen istenmedik davranışlar siz ailelerimiz tarafından günlük takip edilip 6 hafta süresince düzenli olarak işaretlenir.

 

-Evimde Bugün tablosunu çocuğunuzla beraber yapmanız istendik davranışın daha çabuk gelişmesine sağlayacaktır.

 

-Evimde Bugün tablosu uygulanırken çocuğunuza tehdit, uyarı vb sözel cezalandırmalar yapmadan uygulamanız gereklidir. Çocuğunuzu bireysel olarak olumlu davranışlarını överek, olumsuz davranışları da motive ederek desteklenebilir.

 

-Tablo her gün günlük olarak uygulandıktan sonra çocuğumuzun çantası içinde iletişim defteri okula gönderilir.

 

-Veli Notları bölümüne çocuğunuzla ilgili kısa dip not, davranış değiştirmede yaşadığınız olumlu-olumsuz durumlar, istek ve önerileri yazabilirsiniz.

 

 

Neden İletişim Defteri?
Ailelerimiz dış ortamda her an göremedikleri çocukları hakkında endişelenmekte ve merak etmekte oldukça haklıdırlar.Ancak sınıf yoğunluğu hesaba katıldığında her bir velimiz ile sürekli görüşmemiz imkansız olup, sık telefon ve bireysel görüşmeler eğitim akışını bozmaktadır.Bu yüzden okulumuzda belirli günler ve bu günlerde belirlenen saatler ayarlanarak telefon görüşmeleri sağlanmakta, eğitim durağan bir yapıya sahip olmadığından bireysel görüşmeler uygun koşulları sağlamakla birlikte gerçekleşmektedir. Bu esnada ileteceğimiz ve bize iletilecek olan günlük mesajların unutulmaması, yazılı bir kanal ile eğitim akışının bozulmaması hedeflendiğinden iletişim defterleri siz değerli velilerimize sunulmaktadır.  Aşırı detaylardan kaçınarak hazırlanan defterimiz günlük akışımızı sunmakta kolaylaştırıcı ve sağlıklı bir araçtır.

 

Ayrıca; ev içindeki süreçleriniz bizler için çok önemli olup, evde ki süreçlerin sağlıklı devam ettiğini görebilmek adına öğretmenlerimiz için kusursuz bir kontrol aracıdır.

 

Önemli Hatırlatmalar!
İletişim defterleri çocuğumuzun bir tam gününün bütün detaylarını anlatmak için hazırlanmamış olup önemli ve takip edilmesi sizleri mutlu eden konular üzerinde durulmuştur. Bu yüzden öğretmenlerimizin açıklamalar ve işaretlemeler getireceği alanlar belirlenmiştir.

 

-İletişim defterleri günlük olarak doldurulur ve çocuklarımız gitmeden çantalarına yerleştirilir.

 

-İletişim defterleri içinde ayrıca not, zarf vb. malzemelerin olması ihtimaline karşı lütfen defteri çantadan alır almaz inceleyiniz. Defter içine konulan ancak kaybolan, başka yerde unutulan notların sorumluluğu kabul edilmemektedir.

 

-İletişim defterlerinin evimde bugün sayfasının objektif doldurulması gerekmektedir. Defterin 2. Kısmı doldurulurken çocuğunuzla birlikte sohbet edebilir işaretlemeleri beraber yapabilirsiniz. Bu doldurma sürecinde defterin işaretleme kısmını ‘’tehdit, öğretmene iletilen kötü haber’’ vs. durumuna sokulmamanız ÇOK önemlidir. Amacımız davranışları birlikte ve mutlulukla kazanabilmektir.

 

-İletişim defterleri Birinci Dönem 1 adet İkinci Dönem 1 adet olmak üzere gönderilir.

 

-Defterlerimizin 1 gün içinde yalnızca 2 sayfası işaretlenir (Okulda 1 – Evde 1)

 

-Hafta sonu davranış değiştirme programı takibi Cuma sayfasına 3 günü takip edilerek Pazar günü yapılır.

 

-İletişim defterimiz her gün çocuğumuzla unutulmadan gönderilmesi önemlidir. Defterin evde unutulması halinde ailenin öğretmene haber vermesi önceliklidir.

 

-Defterde işaretleme yaparken arka sayfaya mürekkebi geçmeyecek kalemlerin tercih edilmesi bir sonraki sayfaların kullanımı açısından önemlidir.

 

-Sayfalar arasından yaprak koparılmaması rica olunur.

 

-Mümkünse defterimizi şeffaf bir defter kabı ile kaplayınız.

 

-Defterin tüm dizaynı ve içerik hakkı İpekböceği Anaokuluna ait olup bir parçası veya tamamının kopyalanması, görsel basım ve fotoğraf ile çoğaltılması yasaktır.
 

 

GERİ